Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
cebula 1 szt
filet z kurczaka 1 szt
olej 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek marynowany 1/2 szkl
makaron Farfale 30 dag
szczypiorek posiekany 2 łyżki

Porada

Bardzo smaczne danie z makaronu, warzyw i mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
2
Upieczone mięso pokroić w kosteczkę.
Krok 2 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
3
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
4
Dodać osączoną kapustę i mięso.
Krok 4 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
5
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić,
Krok 5 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
6
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Krok 6 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
7
Marynowany czosnek osączyć i pokroić w plasterki.
Krok 7 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
8
Połączyć z farszem, pokrojony czosnek,
Krok 8 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto
9
Wsypać szczypiorek, wymieszać, podgrzać.
Krok 9 - Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak