Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfale z sosem 4 sery

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser topiony 100 gram
ser pleśniowy lazur 150 gram
ser camembert 150 gram
mleko 50 ml
natka pietruszki 3 łyżeczki
makaron typu farfalle
śmietana 2 łyżki
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Farfale z sosem 4 sery

Na samym początku nastawiamy wodę na makaron i gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Następnie w garnku zagotować mleko i następnie dorzucić parmezan, ponieważ najdłużej się topi. Następnie ser lazur, camembert i na końcu serek topiony. Kiedy wszystko roztopi się na jednolitą masę dodajemy śmietanę. Wszystko cały czas mieszamy, by nie doprowadzić do przypalenia się sosu. Nie potrzebne są już przyprawy do smaku. Ewentualnie jeśli chcemy by sos w smaku był ostry możemy dodać chilli bądź więcej parmezanu. Na samym końcu dodajemy świeżą bądź suszoną pietruszkę.
Ugotowany makaron polać sosem i delikatnie oprószyć pietruszką.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 07.02.2014 16:50
bardzo lubię takie sosy
mitek111 07.02.2014 16:30
coś pysznego:)
iwi 07.02.2014 15:32
Pyszności :)
marcia7 07.02.2014 14:51
ale ładnie podane
bogusia19 07.02.2014 14:48
pyszności dzisiaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak