Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto.

masło lub margaryna
cukier 1 szk.
jajko 5 szt.
mąka pszenna 2 szk.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka winne 4 szt.
kakao 2 łyżka

Polewa czekoladowa.

mleko 0,5 l.
margaryna 0,5 kostki
cukier 0,5 szk.
mleko 3 łyżki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju.

Masło,cukier,jaja ucieramy potem dodajemy mąkę i proszek.Na forme wylewamy 3/4 ciasta do reszty dodajemy kakao i wykładamy na ciasto łyżką.Jabłka kroimy w ćwiartki i wkładamy w ciasto,pieczemy 150 stopni 40 min.Krem-mleko odlewamy szklankę mieszamy z budyniem,cukrem i mąką resztę mleka gotujemy .Jak się będzie się gotować razem wszystko łączymy i czekamy aż się będzie gotować,odstawiamy,czekamy aż ostygnie dodajemy masło robimy krem-wykładamy na upieczone ciasto na koniec polewamy polewą czekoladową.Polewa -margarynę topimy z cukrem dodajemy mleko czekamy aż się zagotuje,wyłaczamy,na koniec dodajemy kakao,mieszamy polewamy ciasto.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 08.04.2015 09:12
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak