Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z pomarańczą
Kroki postępowania
4 jajka
200 g margaryny
250 g cukru pudru
250 g mąki pszennej
15 g proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
50 ml mleka
3 pomarańcze
nadzienie;
300 ml śmietany 36 %
500 g sera trzykrotnie mielonego
150 g cukru pudru
10 g żelatyny
1 galaretka pomarańczowa
1 pomarańcza
polewa czekoladowa.
Białka ubijamy na sztywno. Żółtka miksujemy z margaryną i cukrem. Masę łączymy z białkami. Dodajemy mąkę i miksujemy .
Pieczemy 45 minut w 165 stopniach C.
Dodajemy twaróg wymieszany z cukrem.
Żelatynę moczymy w 50 ml wody odstawiamy na chwile a następnie podgrzewając rozpuszczamy i lekko ciepłą wlewamy do masy serowej.
Miksujemy dokładnie. Wykładamy masę na ciasto. 1 pomarańcze obieramy ,kroimy w półplasterki i układamy na masie .
Chłodzimy by galaretka zastygła.Polewamy następnie polewą czekoladową robiąc esy floresy.