Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Espresso z mlekiem migdałowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 50 g
cukier do smaku
mleko 100 ml
espresso 1-2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Espresso z mlekiem migdałowym

Migdały zmielić w młynku do kawy i zalać wrzącym mlekiem - nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Kiedy osiągną temperaturę pokojową - zmiksować całość i przecedzić przez gęste sitko, aby odzyskać wyłącznie płyn, masę migdałową wycisnąć łyżeczką.
Uzyskane mleko migdałowe zagrzać, aby nie ochłodziło kawy.
W międzyczasie zaparzyć kawę espresso, wlać do gorących filiżanek, posłodzić do smaku i dopełnić mlekiem migdałowym.

Można podawać również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 15.11.2012 16:09
pyszne
cukiereczek 15.11.2012 13:26
mniam
Miki 15.11.2012 12:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak