Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe mini pączusie Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 280 g waniliowy
mąka pszenna 1,5 szk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
olej do smażenia 500 ml
cukier puder 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe mini pączusie Zewy


Serki wyłożyć do miski, wbić jajka i wymieszać.
Najlepiej użyć tak zwanej rózgi.
Potem wsypać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę i wymieszać najlepiej widelcem.
Na patelnię lub szeroki rondel wlać olej ( dość sporo ) i rozgrzać go ale uważać aby nie przegrzać.
Następnie małą łyżeczkę maczać w oleju a potem nabierać małe porcje ciasta i wrzucać na olej.
Pączuszki smażyć na złoty kolor w razie konieczności odwracając je bo nie każdy się sam obróci.
Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Potem przełożyć na czysty talerz i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 25.03.2016 13:44
jakie fajne mini
ZEWA 25.03.2016 08:26
Tak idealne do kawusi ale one jednak smakują najlepiej na ciepło.
Iwusia 24.03.2016 23:11
fajne te mini pączusie - idealne do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak