Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa tortilla

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 3 placki
pomidor 2 szt
cebula biała 1/2 szt
mix sałat 1 garść
pieczarki marynowane 100 g
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
wędlina 10 plastrów
ketchup 3 łyżki
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa tortilla

Sałaty opłukać i osuszyć. Pieczarki odsączyć z zalewy. Ja kupiłam pieczarki pokrojone, niesolone, w wodzie. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła, przełożyć pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić na małym ogniu. Plastry wędliny podsmażyć na patelni, można podpiec w piekarniku lub w mikrofalówce. Cebulę i pomidora umyć. Cebulę obrać z wierzchniej warstwy i pokroić w piórka. Pomidory pokroić plastry lub kostkę. Placki tortilli podgrzać w mikrofalówce, na nich ułożyć szynkę, odrobinę sałaty, posypać serem żółtym tartym, dodać pieczarki, pomidory, cebule i ponownie odrobinę sałaty. Z wierzchu polać odrobiną ketchupu- ale można go ominąć. Zwijać w rulon. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 09.06.2013 10:54
obiadek w 25 minut:)
Henryka2 08.06.2013 18:31
Pysznie wygląda, jak zwykle pięknie podane.
idealme 08.06.2013 16:31
musi być pyszne!! :)
Marta1986 08.06.2013 16:19
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak