Przepis i sposób przygotowania na: Eklery z kremem budyniowo - karmelowym
Kroki postępowania
Margarynę lub masło ucieramy dodając porcjami budyń. Gdy krem będzie jednolity to na koniec dodajemy masę krówkową. Przez chwilę jeszcze ucieramy.
woda | 1 szklanka |
margaryna | 130 gram |
mąka | 1 szklanka |
jajko | 4 |
mleko | 500 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
mąka | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
masa krówkowa | 5 łyżek |
masło lub margaryna | 250 gram |
czekolada mleczna | 100 gram |
margaryna | 50 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: