Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklerki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szkl
mąka 3 szkl
margaryna 1
jajko 5
bita śmietana śnieżka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki

Wodę podgrzać z margaryną, dodać mąkę i ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż będzie gęste, uważać by się nie przypaliło. Zdjąć z ognia, i przestudzić dodać kolejno po jednym jajku i wymieszać przy pomocy miksera.

Przełożyć do tuby cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki i nakładać na papierze długie eklery przez całą długość blaszki. Upiec w piekarniku nagrzanym do 220 st aż do uzyskanie ładnego brązowego koloru.

Wystudzone eklery przekroić na 10-12 cm kawałki, i jednym bokiem wzdłuż. Ubić śmietankę i również przy pomocy tuby nadziać eklerki śmietaną.

Rozpuścić polewę i pędzelkiem pomalować wszystkie eklerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 10.02.2013 08:51
cudowna bomba kaloryczna!!
bietka 10.02.2013 07:39
wygladaja bardzo pysznie :)
sanielcia 09.02.2013 22:33
Wyglądają cudownie
czekoladka_m 09.02.2013 21:24
koniecznie muszę wypróbować:)
gosia1988 09.02.2013 21:03
tak smakowicie wygląda, że poproszę jednego :)
paulina2157 09.02.2013 20:57
bardzo smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak