Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Easter egg

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 szt
mleko 3,2% 1 l
cukier 2 łyżki
masło 20 g
Cynamon cały Prymat
skórka z cytryny
skórka pomarańczowa
kasza manna 120 g
miód 2 łyżki
wiórki kokosowe 50 g
jajko 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Easter egg

Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia.
Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min.
Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem.
Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą.
Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami.
Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 07.04.2015 22:23
Dziękuję ;) Już uzupełniłem. Pozdrawiam
Wiktoria29 07.04.2015 15:49
fajny pomysł ( w składnikach brakuje brzoskwiń ;) )
Futka 07.04.2015 14:12
Wspaniały i bardzo pomysłowy deserek wielkanocny :)
Asik32 07.04.2015 13:26
ładnie dobrane kolory i na pewno też smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak