Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej pożeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna pożeczka 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej pożeczki

Czarną pożeczkę przebieramy, oczyszczamy z szypyułek i płukamy. Następnie owoce wkłądamy do garnka lub prodiża lekko rozgniatamy i gotujemy. Po około 15 minutach wsypujemy cukier i mieszająć gotujemy aż cukier się rozpuści. Następnie gotowy dżem przekłądamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem aż wystygną. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.06.2013 11:08
pyszny dzemik!
kamyk 15.05.2013 21:27
musi być kwaskowaty, ja takie lubię
Halina14 25.04.2013 22:44
smaczny dżemik
Ewelina47 22.04.2013 09:49
pyszny dżemik do bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak