Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniówka gruszkowa ze śiwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej z pestek dyni 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
dynia 600 gram
gruszki 2 sztuka
śliwki 5 sztuka
rozmaryn
kolendra
cynamon Prymat
imbir starty
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 2 ząbek

Porada

Aby zupa była słodsza można dodać odrobinę miodu lub cukru brązowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniówka gruszkowa ze śiwkami

Kroki postępowania

1
Siekamy cebulkę, imbir i czosnek.
Na rozgrzanej oliwie z pestek dyni w garnku o grubym dnie podsmażamy cebulkę i czosnek aż się zeszklą.
Obraną dynię kroimy na kawałki. Dodajemy do garnka.
Krok 1 - Dyniówka gruszkowa ze śiwkami foto
2
Gotujemy jeszcze całość przez około 5 minut.
Możemy serwować z kleksem jogurtu naturalnego.
Smacznego :)
3
I bawione pestek dojrzałe śliwki.
Krok 3 - Dyniówka gruszkowa ze śiwkami foto
4
Zalewamy całość wodą. Wlałam około 1,5 - 1,7 l wody. Przykrywamy przykrywką i dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Krok 4 - Dyniówka gruszkowa ze śiwkami foto
5
Gdy warzywa i owoce są miękkie blenderem rozdrabniamy wszystko na krem. Dodajemy przyprawy do smaku.
Dodałam dużo pieprzu, odrobinę cynamonu.
Krok 5 - Dyniówka gruszkowa ze śiwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 09.09.2014 21:02
Interesujący pomysł.
Stenka 09.09.2014 20:14
ciekawy przepis
Bernadeta1 09.09.2014 18:39
na pewno smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak