Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pieczona

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 600 gram
olej 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
estragon
Majeranek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
sól
koperek

Porada

Dynia Hokkaido może być jedzona ze skórką.

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pieczona

Dynię Hokkaido oczyścić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Skropić olejem, posypać ziołami, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę do pieczenia.
Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 *C. Po upieczeniu posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.01.2015 14:31
prosty ,pyszny przepis
usmiech 09.01.2015 12:13
dobry przepis
Noruas 09.01.2015 11:54
smaczny pomysł na dynię
gosia561 09.01.2015 11:42
niezła dynia
Mniam 09.01.2015 11:39
Sprawdza się jako dodatek do obiadu. Ja też piekłam dynię Hokkaido, bo ona najbardziej się do tego nadaje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak