Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka wieprzowa z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 25 dag
cebula biała 2 szt.
grzyby suszone 1/3 szklanka
ogórki konserwowe 3 szt
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka wieprzowa z grzybami

Wykonanie:
Grzyby namoczyć i ugotować. Mięso dokładnie umyć, pokroić i zrumienić na smalcu razem z pokrojoną cebulą. Następnie podlać osoloną wodą i dusić pod przykryciem. Z mąki i masła zrobić zasmażkę , połączyć z gotową potrawą, wrzucić pokrojone w plasterki ogórki. Dokładnie wymieszać, zagotować, połączyć z ugotowanymi grzybami, razem z wywarem grzybowym i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.11.2015 17:51
Pyszne danie!
SzczyptaChili 07.11.2015 15:59
Jaka ona musi być pyszna , syta i rozgrzewająca
Maridka19 07.11.2015 15:17
Pyszności same
Wafelek2601 07.11.2015 14:06
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak