Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 30 dag
marchewka 30 dag
masło 2 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepa

Kalarepy ma być mniej więcej tyle co marchewki i warzymy ją dopiero po obraniu.
Obraną kalarepę i marchew pokroić w taką samą kostkę na patelni stopić masło dodać pokrojoną kalarepę i marchewkę chwilkę razem przesmażyć,
aby warzywa się lekko zrumieniły, następnie po wierzchu posypać solą i pieprzem ziołowy, zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką teraz dusić całość kilka minut do momentu odpowiadającej nam miękkości warzyw na koniec dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 15.06.2015 21:21
świetny przepis
Alex_M 10.06.2015 12:34
pyszna jarz ynka!
dollce 09.06.2015 23:09
bardzo fajny przepis
luna76 09.06.2015 17:59
super danie!!! :)
jagoda5913 09.06.2015 17:52
Lubię takie danie
gosia56 09.06.2015 17:40
Moje ulubione danie;)
Edith85 09.06.2015 17:16
fajne lekkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak