Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sezam 2 łyżki
ser żółty 20 gram
mięta liście 1 mała garść
majonez 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczka
masło 1 łyzka
nalewka owocowa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Naciąć kieszonkę. Mięso natrzeć dobrze mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki. Na suchej patelni uprażyć sezam uważając aby go nie przypalić. Ostudzić.
Krok 1 - Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem foto
3
W między czasie ser pokroić w malutką kosteczkę, a miętę posiekać.Do miseczki dodać ser, miętę oraz sezam.Dodać majonez i wymieszać
Krok 2 - Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem foto
4
Farsz nałożyć do kieszonki i dobrze rozprowadzić. Zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 3 - Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem foto
5
Na roztopionym maśle obsmażyć mięso z każdej strony,a następnie wlać nalewkę. Dusić aż ponad połowa płynu wyparuje. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!
Krok 4 - Duszona drobiowa kieszonka z prażonym sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak