Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUFINKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 g
mąka pszenna 6 łyżek
mleko 3 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: DUFINKI

Kroki postępowania

1
Ziemniaki myjemy , obieramy , kroimy na mniejsze kawałki , gotujemy .Dodajemy resztę składników .
Krok 1 - DUFINKI foto
2
Mieszamy wszystko dokładnie , wyrabiamy jednolitą masę .
Krok 2 - DUFINKI foto
3
W garnku rozgrzewamy mocno olej , oleju tyle , aby zakrył dufinki.Małą łyżeczką nabieramy ciasto , wrzucamy na rozgrzany olej , smązymy na rumiano .Wyciągamy łyżką cedzakową , odsączamy na ręczniku papierowym .
Krok 3 - DUFINKI foto
4
Smaczny dodatek do drobiu , kotletów itp.
Krok 4 - DUFINKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

29.01.2014 20:33
a z czym to można podawac
wwwiolka 29.01.2014 18:18
Nie jadłam takich ziemniaczków, fajnie wyglądają.
lara 29.01.2014 12:10
są bardzo dobre
AGNIESZKA144 29.01.2014 06:30
przepis wart wypróbowania
Renataj 28.01.2014 23:00
Warto wypróbować - w takiej formie ziemniaków nie robiłam.
SmacznaPyza 28.01.2014 19:36
kładzione łyżką wyglądają niechlujnie - lepiej wyciskać je szprycą albo uformować kuleczki
Kuchenka 28.01.2014 19:14
super, wypróbuję przepis
Mniam 28.01.2014 19:10
Super! Nie robiłam tak nigdy. Zapowiada się całkiem smacznie :)
patryska76 28.01.2014 18:31
Ziemniaki w ciekawej postaci ;-)
iwi 28.01.2014 17:47
Smaczności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak