Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy wieniec z warkoczami
Kroki postępowania
Cukier wymieszać z kakao i rozsypać na ciasto bez pasków. Na wierzch rozłożyć porzeczki. Ciasto zwinąć jak roladę do pasków.
mąka pszenna | 500 gram |
mleko | 250 ml |
cukier | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
drożdże świeże | 25 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
masło | 50 gram |
sól |
cukier | 3 łyżki |
kakao | 1.5 łyżki |
porzeczki czerwone | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: