Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki z budyniem i rodzynkami z sosem toffi
W dniu pieczenia wyjąć ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i pozostawić aż ciasto nabierze temperatury pokojowej (ok.30-40 minut).
W tym czasie zrobić budyń.
Po upływie czasu, rozwałkować ciasto na okrąg, nałożyć lekko schłodzony budyń, posypać wiórkami kokosowymi oraz rodzynkami. Całość zwinąć w rulon i pokroić w paski ok. 3 cm. Kłaść drożdżówki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (stroną którą kroiliśmy ciasto). Odstawić na ok. godzinę do napuszenia się ciasta. Po upływie czasu wstawić drożdżówki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 25 minut.
Kiedy ostygną można polać je sosem toffi
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313611/sos-toffi-szybko-i-przyjemnie.html
Mój sos wyszedł jasny, bo z braku użyłam białego cukru :)