Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z brokułem

5.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Robiąc krem z brokułów, w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.

Składniki:

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
brokuły 500 gramów
ząbki czosnku 2 sztuki
mąka kukurydziana 6 łyżek
jajko 2 sztuki
panierka panko 10 łyżek
olej słonecznikowy 100 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy mięsa z udek kurczaka, bez skóry i kości.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z brokułem

Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 25.03.2019 12:35
Pomysłowo i smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak