Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe mielone z rukolą w mące kukurydzianej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
rukola spora garść
płatki jaglane 2 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz
mąka kukurydziana do obtoczenia
wasabi pasta 1 cm (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe mielone z rukolą w mące kukurydzianej

Mięso kroimy drobniej, wkładamy do robota z nożami tnącymi.
Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę, jajko, przyprawy i mieszamy, najpierw trybem pulsującym potem normalnie. Pod konie dosypujemy płatki jaglane.
Możemy dodać trochę pasty wasabi.
Wyrabiamy na gładką masę.
Mokrymi dłońmi, lub łyżką nabieramy porcje mięsa, formujemy kulki i obtaczamy w mące kukurydzianej.
Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.06.2017 13:07
na pewno pyszne
agnieszka214 03.06.2017 22:15
Bardzo zielone kotleciki
Bernadeta1 03.06.2017 18:07
smaczne kotleciki
Babeczka35 03.06.2017 07:59
Pyszny przepis.
jagoda5913 02.06.2017 20:47
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak