Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w tymiankowej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza
sok z cytryny
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w tymiankowej marynacie

Filety z dorsza myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.

Następnie przygotowujemy marynatę:

Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, sól morską, pieprz oraz tymianek i dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną marynatą nacieramy filety z dorsza i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach C przez około 25 minut lub układamy na grillu na około 30 minut.

Dorsza podajemy z ulubionymi dodatkami.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak