Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z musztardą bawarską

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

dorsz 400 g - kostki
musztarda bawarska
przyprawy kilka szczypt (śródziemnomorska do ryb

do dekoracji

szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z musztardą bawarską

Kroki postępowania

1
Na foli aluminiowej układamy kostki dorsza, oprószamy całość przyprawą śródziemnomorską
Krok 1 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
2
Smarujemy musztardą bawarską,
Krok 2 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
3
Folię zawijamy. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika zawinięte rybki i pieczemy około 30 minut. Na ostatnie 5 minut odwijamy folię by rybka troszkę się przyrumieniła.
Krok 3 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto
4
Szczypiorek siekamy. Rybę podajemy posypując szczypiorkiem.
Krok 4 - Dorsz pieczony z musztardą bawarską  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.07.2014 21:43
fajne jedzonko
gosia561 02.07.2014 16:57
wspaniale podana rybka
Smaczna_B 02.07.2014 16:17
Smaczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak