Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz marynowany w cebuli z sosem worcestershire

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
masło do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz marynowany w cebuli z sosem worcestershire

Filet z dorsza umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w krążki, czosnek w plasterki. Rybę oprószyć solą obłożyć cebulą i czosnkiem, polać sosem worcestershire (niestety w składnikach nie mogę go dodać). Szczelnie przykryć i odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać masło (najlepiej klarowane), rybę oprószyć mąką i smażyć z obu strona na złoty kolor. POdawać zulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.02.2014 17:12
przepyszna rybka :)
Michał2 15.02.2014 18:50
dobre jedzenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak