Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Zupa alzacka z piwem, odc. 20
Kroki postępowania
Zupę podajemy z grzankami i boczkiem.
piwo jasne | 250 ml |
bulion drobiowy | 1 l |
cebula biała | 1 |
pieczywo tostowe | 7-8 kromek |
boczek wędzony | 200 g |
masło | 2-3 łyżki |
olej do smażenia | |
Pieprz biały mielony Prymat | |
Liść lubczyku suszony Prymat | |
Gałka muszkatołowa cała Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: