Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Donaty w syropie klonowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
twaróg 15 dag
cukier 1/2 szkl
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
syrop cukrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Donaty w syropie klonowym

Kroki postępowania

1
Syrop: klonowy

Wszystkie składniki (poza syropem) łączymy w misce i mieszamy aż uzyskamy zbite ciasto. Wyjmujemy je wtedy na blat.
Szklanką wycinamy charakterystyczny kształt danatów.
Krok 1 - Donaty w syropie klonowym foto
2
Smażymy z obu stron na głębokim oleju.
Krok 2 - Donaty w syropie klonowym foto
3
Smarujemy syropem klonowym.
Krok 3 - Donaty w syropie klonowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.03.2014 14:56
pychotka! Do kawki idealne!
gibli 03.03.2014 08:46
bardzo fajnie wyglądają:)
2milutka 03.03.2014 08:02
pycha musza być..:)
adelajda 03.03.2014 07:14
wyglądają pysznie :)
Poison1988 03.03.2014 05:20
wyglądają rewelacyjnie :) pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak