Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z cebulką

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 500 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z cebulką

1. Słoninę kroimy w bardzo drobną kostkę.
2. Cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę.
3. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
4. Do garnka z grubym dnem dodajemy pokrojoną słoninę i wytapiamy ją na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
5. Gdy skwarki delikatnie się zezłocą dodajemy cebulę, czosnek i przesmażamy przez około 1 minutę, Zestawiamy z ognia i delikatnie studzimy. Dodajemy sól, pieprz oraz majeranek.
6. Przelewamy do słoików, zamykamy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.12.2015 22:20
Uwielbiam :) a do tego kiszony ogórek:)
ben-ka 19.12.2015 09:46
domowy najlepszy.
norweska20 18.12.2015 22:28
chętnie bym zjadła
Iwusia 18.12.2015 21:55
wspaniała propozycja
Jadwiga/Jaga85 18.12.2015 21:29
Pyszny smalczyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak