Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki ziemne 50 dag
miód prawdziwy według uznania

Porada

Możemy przygotować na słono,wystarczy użyć solonych orzeszków lub masło posolić.Waga orzeszków bez łupinek.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe.

1.Orzechy wsypujemy na blaszkę i wkładamy do piekarnika,prażymy kilka minut w temperaturze 180 stopni.Podczas prażenia orzechy często mieszamy i pilnujemy ,żeby się nie przypaliły.
2. Uprażone orzechy lekko studzimy,powinny być dobrze ciepłe,ale nie gorące.Następnie miksujemy je w blenderze do odpowiedniej konsystencji,dodajemy miód do smaku.
3. Przygotowane masło przekładamy do słoiczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.04.2017 18:14
Bardzo polecam.
gusia1000 03.08.2015 16:29
warto robić.
Babeczka35 01.08.2015 08:02
Dziękuję:)
Saga123 30.07.2015 16:56
super przepis :)
Ola1young 30.07.2015 10:52
pyszniutkie do bułeczki i mleka
Babeczka35 30.07.2015 08:06
Dziękuję i zapewniam,że domowe masło orzechowe jest pyszne:)
Iwusia 29.07.2015 21:22
musi być pyszne
Bernadeta1 29.07.2015 21:00
takie domowe na pewno smaczniejsze
Gracer 29.07.2015 20:31
super przepis
Konczi 29.07.2015 18:39
Musi być pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak