Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody wiśniowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
mleko skondensowane 1 puszka
śmietana 30% 250 ml
frużelina do podania wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody wiśniowe

Wiśnie umyć dokładnie, przebrać, osuszyć. Wydrylować. Wrzucić do garnka (moje drylowałam palcami więc od razy było dużo soku), zagotować, zmiksować blenderem. Przestudzić.

Wlać puszkę mleczka skondensowanego słodzonego oraz śmietanę i ponownie zmiksować. Schłodzić do temperatury lodówkowej. masę przełożyć do szczelnego pojemnika na lody, wstawić do zamrażarki na kilka godzin (wstawiłam na całą noc).

Lody nałożyć do miseczek, podawać z frużeliną wiśniową lub bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.08.2014 21:22
domowe najlepsze, musza być rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak