Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa bombonierka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
biała czekolada 100 gram
serek homogenizowany 1 łyżka
serek mascarpone 3 łyżki
likier amaretto 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa bombonierka

Kroki postępowania

1
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem malibu
Krok 1 - Domowa bombonierka foto
2
Do serka mascarpone dodajemy serek homogenizowany, szczyptę barwnika pomarańczowego i rozpuszczoną czekoladę, dobrze mieszamy.
Krok 2 - Domowa bombonierka foto
3
Czekoladę gorzką rozpuszczamy także w kąpieli wodnej.
Krok 3 - Domowa bombonierka foto
4
Foremkę sylikonową smarujemy najpierw czekoladą ciemną i wstawiamy do lodówki na 15 minut, następnie wypełniamy nadzieniem, przykrywamy resztą czekolady i zostawiamy w lodówce na całą noc. Polecam, smacznego
Krok 4 - Domowa bombonierka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 06.11.2014 16:51
cudne :)...........
inka2012 31.10.2014 16:21
świetny pomysł!
Kluska_87 31.10.2014 16:13
woow ale super
luna76 31.10.2014 14:58
świetny pomysł na prezent :)
molanka 31.10.2014 12:42
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak