Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip imbirowo- czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir 1/4 sztuka
czosnek 2 sztuka
majonez 3 łyżka
śmietana 3 łyżka
ketchup łagodny 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip imbirowo- czosnkowy

Odkrojoną część imbiru obieramy łyżeczką stołową i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Czosnek wyciskamy przez praskę. Do tak przygotowanych składników dodajemy majonez, śmietanę i ketchup. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Gdy smak będzie za ostry możemy dodać jeszcze trochę majonezu.
Tak wymieszany dip chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 27.12.2014 16:56
ciekawe połączenie, muszę wypróbować
Adam/ZUB3R 27.12.2014 16:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak