Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Digestive wg. Garego Rhodes'a

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 200g
płatki owsiane 200g
cukier brązowy 100g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
masło 200g
mleko 4 łyżki
czekolada gorzka opcjonalnie

Porada

Smarowanie spodniej części ciasteczek jest opcjonalne, można pominąć ;-)

Przepis i sposób przygotowania na: Digestive wg. Garego Rhodes'a

Kroki postępowania

1
Płatki owsiane zmieliłam niezbyt drobno za pomocą blendera. Połączyłam je z mąką, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodałam masło i mleko. Zagniotłam jednolite ciasto, które włożyłam do lodówki.
Krok 1 - Digestive wg. Garego Rhodes'a foto
2
Następnie rozwałkowałam ciasto na papierze do pieczenia (zamiast tego może być podsypana mąką stolnica) na grubość ok 5 mm. Szklanką wykrawałam duże koła, przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,
Krok 2 - Digestive wg. Garego Rhodes'a foto
3
nakłułam widelcem i wstawiłam do nagrzanego do 180'C piekarnika. Piekłam ok. 15-20 min.
Krok 3 - Digestive wg. Garego Rhodes'a foto
4
Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej studząc w tym czasie ciasteczka.
Krok 4 - Digestive wg. Garego Rhodes'a foto
5
Dolną część wystudzonych ciastek posmarowałam rozpuszczoną czekoladą. Najlepiej przechowywać szczelnie zamknięte.
Krok 5 - Digestive wg. Garego Rhodes'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 29.03.2015 16:34
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak