Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z chleba tostowego z nektarynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy
jajko 4 szt
cukier
cukier brązowy
nektarynki 3 szt
mleko 4 łyżki
extrakt wanilli

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z chleba tostowego z nektarynkami

Potrzebujemy chleb tostowy albo bułkę typu chałka. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Jajka myjemy dobrze rozbijamy i dobrze roztrzepujemy widelcem dodając odrobinę soli i cukier. Pod koniec dodajemy extrakt waniliowy i troszkę mleka - mieszamy. Chleb każdą kanapkę osobno moczymy mocno w jajku i układamy na dnie formy do pieczenia. Owoce myjemy usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Owoce układamy na namoczonym chlebie. Posypujemy cukrem brązowym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min, zależy od piekarnika w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 24.07.2013 10:50
Ciekawy deser ;)
iwi 24.07.2013 09:39
Mega pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak