Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser waniliowy z sosem z borówek amerykańskich

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 500 ml
cukier 2 łyżki (do budyniu)
borówka amerykańska 100 g
cukier 1/4 szklanki (do sosu)
miód wielokwiatowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 1/4 łyżeczki
rurki wafelkowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser waniliowy z sosem z borówek amerykańskich

Budyń waniliowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący budyń wlać do salaterek, pozostawić do ostygnięcia. W małym rondelku podgrzać mrożone borówki amerykańskie lub świeże, dodać cukier, miód, sok z cytryny, gotować do miękkości, wlać odrobinę ekstraktu waniliowego. Lekko ostudzić sos i polać nim budyń waniliowy, udekorować rurkami wafelkowymi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 27.04.2015 16:44
Mmmmm, borówki ....:)
Krystyna32 27.04.2015 16:43
pyszny deser
Betina#45 27.04.2015 16:35
Uwielbiam takie owocowe desery ;) mniam!
Jadwiga/Jaga85 27.04.2015 16:10
bardzo apetyczny deserek!
Dawid97 27.04.2015 15:57
pięknie wygląda :)
Agnieszka-87-25 27.04.2015 14:55
mniam deserek
irenka 27.04.2015 14:22
przepyszny deserek
Franciszek 27.04.2015 13:46
Suoer deser
Monika-twin 27.04.2015 13:16
musi byc pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak