Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser białkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt.
woda zimna 6 łyżek
cukier puder 1 szklanka
ocet 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 6 łyżeczek
cukier waniliowy 1 szt./duży
bita śmietana w proszku 2 szt./śnieżka
mleko 400 ml
owoce 1/2 kg/dowolne
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Deser białkowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z białek ubić pianę na sztywno, dodając w międzyczasie wodę, cukier, ocet oraz cukier waniliowy.
Krok 1 - Deser białkowy foto
2
Przygotować formę, wlać ubitą masę.
Krok 2 - Deser białkowy foto
3
Piec przez 45 minut w temperaturze 150 stopni. Podczas pieczenia środek nieco opadnie i należy zostawić placek do ostygnięcia w piekarniku ( nie otwierać piekarnika)Śnieżki ubić z mlekiem, wyłożyć na ostudzony już placek i ozdobić owocami.
Krok 3 - Deser białkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.02.2015 18:26
warto spróbować
Ania67 16.02.2015 17:24
Ciekawa propozycja
Joannasz3190 16.02.2015 17:20
Pyszności :)
Monika-twin 16.02.2015 16:36
łąDNIE WYGLADA.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak