Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowo-ziołowe frytki z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
czosnek ząbki 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowo-ziołowe frytki z piekarnika

Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w paseczki jak frytki. Wrzucamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, sól i zioła. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 10.05.2015 10:15
smacznie wyglądają
Ifa 10.05.2015 07:35
Pyszne, my je bardzo uwielbiamy :-)
misia53 09.05.2015 21:53
smacznie wygladają
MałaMi89 09.05.2015 19:55
Bombowe! Muszę zrobić takie :) patrz akurat na jutro planowałam ziemniaczki z piekarnika - to będą 2 rodzaje :))
marcia7 09.05.2015 17:23
zdrowy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak