Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone carry z kurczakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
ryż 3/4 szklanki
czerwona pasta carry
dymki ze szczypiorkiem
mleko kokosowe 1 puszka
pędy bambusa
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone carry z kurczakiem

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki nacieramy 2 łyżkami pasty carry i odstawiamy na godzinę. Ryż gotujemy ( ja gotuję na parze, od czasu do czasu mieszając aby był kleisty). Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki pasty carry, podsmażamy chwilkę aby puściła aromat i dodajemy kurczaka. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pędy bambusa, dymkę, mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy mleczko kokosowe i dusimy ok. 10 min. Podajemy w miseczce z ugotowanym ryżem i posypujemy szczypiorkiem z cebulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:12
Smaczny obiad.
Izabela77 18.06.2013 18:03
Pastę carry kupiłam w Lidlu gdy był tydzień Azjatycki, była czerwona, żółta i zielona, każda miała inny poziom ostrości
Janina 18.06.2013 11:32
Takiego jeszcze nie robiłam
msmors 18.06.2013 10:40
pyszny obiadek
iza0823 18.06.2013 10:20
uwielbiam curry
Rafał10 17.06.2013 22:39
Uwielbiam curry! Twoje wygląda wyśmienicie :)
Cranberry 17.06.2013 22:05
nie spotkałam się jeszcze z pastą carry gdzie to można dostać?:)
Pomocnik 17.06.2013 21:35
bardzo fajny pomysł
meg1984 17.06.2013 20:18
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak