Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo truskawkowa rolada
Kroki postępowania
Przełożenie: Roladę odwinąć ze ściereczki posmarować dwie trzecie masy śmietanowej rozłożyć owoce i zawinać roladę.
Smacznego!
Ciasto: | |
mąka pszenna | 2/3 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
kakao | 3 łyżki |
budyń czekoladowy | 1 sztuka |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
cukier drobny | 2/3 szklanki |
Krem: | |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 1/2 litra |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
cukier puder | 5 łyżek |
truskawki świeże | 20 dag |
wiórka kokosowe | 5 dag |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
twarożek | 20 (miękki) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: