Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec Danieli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanka
masło 125 gr
cukier drobny 1 szklanka
jajko 2 szt
dżem kwaśny 1 słoiczek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 2 czubate łyżeczki
mleko 3,2% 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec Danieli

Rozgrzać piekarnik do 180 st
Połączyć przesianą mąkę z kakao , sodą i przyprawą do piernika.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać po 1 jajku.
Kiedy masa będzie puszysta zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo na przemian mąkę z dodatkami mleko i dżem. Na końcu można jeszcze wmieszać bakalie. Przelać do formy 22/31 cm natłuszczonej i wysłanej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika na około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.03.2014 14:31
Lubię to jeść.
Stenka 28.02.2014 14:17
świetne ciacho
Beatris 28.02.2014 13:13
Uwielbiam każde ciasto czekoladowe, pycha:)
Czyki 28.02.2014 13:07
Rewelacyjne ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak