Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe lody z maszynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 2 szklanki
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
czekolada 1/2 szt
maliny świeże 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe lody z maszynki

Białka oddzielamy od żółtek . Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywna pianę . dodajemy żółtka i jeszcze raz miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w misce nad kąpielą wodną . Ubijamy śmietanę i dodajemy pomalutku rozpuszczona czekoladę. Do zamrożonej miski maszynki do lodów wlewamy masę śmietanową i masę jajeczną . Ustawiamy czasomierz na 20 min . Maszynka robi lody .

Robimy polewkę. Maliny miksujemy z cukrem. Przecieramy przez sito. Redukujemy na patelni , studzimy.

Po 20 min nakładamy lody polewamy polewką malinowa i ozdabiamy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.08.2013 20:21
pyszne domowe lody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak