Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe jeżyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 szt
mleczna czekolada 1 szt
truskawki świeże 1/2 kg
laska wanilli Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe jeżyki

Czekoladę białą kroimy drobno dodajemy pesteczki z laski wanilii i rozpuszczamy nad gotującą się wodą w garnku. Truskawki myjemy odcinamy lekko spód ,żeby truskawka mogła stać i w tym miejscu wycinamy nożykiem dziurkę. W dziurkę wlewamy rozpuszczona białą czekoladę odstawiamy ,żeby czekolada stężała. Czekoladę mleczną kroimy a część ścieramy na tarce. W drugiej miseczce rozpuszczamy czekoladę mleczną. W rozpuszczonej moczymy truskawki, jak czekolada zacznie stygnąć obtaczamy pomoczone miejsca w startej czekoladzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Oczka i nosek zrobiłam flamastrami do ozdoby wypieków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 07.04.2013 16:27
pomysłowo wykonane
owca441 07.04.2013 15:49
pomyslowe trskawaczki
reniatka 07.04.2013 15:41
ale swietne te jeżyki
jola1512 07.04.2013 15:31
wyglądają świetnie
ewka1978 07.04.2013 15:22
są świetne
migotka28 07.04.2013 15:19
ale fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak