Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z marcepanem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marcepan 100 g
czekolada 100 g
orzechy laskowe 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z marcepanem.

1. Z marcepanu wykonujemy 12 kulek, w każdą z nich, do środka wkładamy orzecha albo migdał. Formujemy idealne kulki i układamy na papierze do pieczenia, niezbyt gęsto.
2. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Jeśli chcemy zrobić je perfekcyjnie to temperujemy czekoladę. Czekoladą polewamy każdą kulkę, pozwalamy by ściekła i lekko stężała.
3. Wtedy odwracamy kulki na drugą stronę i polewamy czekoladą. Czekoladki będą mieć nieregularne kształty, ale tak może być jeśli robimy je ręcznie. Obdarowany na pewno doceni naszą pracę, warto go powiadomić o orzechach w środku! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patisonwkuchni 20.02.2015 14:40
hahaha. muszę zrobić zatem nową partię :)
R'n'G Kitchen 20.02.2015 12:02
Podam adres ,proszę o dostawę ;) Pycha! :D
IZABELA29 20.02.2015 09:29
małe słodkie co nie co
misia53 19.02.2015 23:45
o jej, jak ja lubię marcepana
tytka 19.02.2015 23:14
przepysznie wyglądają
Wiktoria29 19.02.2015 21:00
takie domowe słodkości zawsze są najlepsze
Adamorek 19.02.2015 20:09
pyszne słodkości
caralajna 19.02.2015 20:09
coś dla mnie :)
wwwiolka 19.02.2015 20:08
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak