Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada piernikowo-pomarańczowa na gorąco

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko zagęszczone 2 szkl. niesłodzone
nutella 2-3 łyżki
gorzka czekolada 100g 70%
pomarańcza 1
miód 1 łyżka
pierniczki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada piernikowo-pomarańczowa na gorąco

Mleko mocno rozgrzać, dodać połamaną na kostki czekoladę i pozostawić na 3-5 minut pod przykryciem. Wymieszać do rozpuszczenia dodając mmiód i nutellę. W międzyczasie blenderem zmiksować pierniki ze skórką otartą z połowy pomarańczy i dolać gorące mleko czekoladowe - kilka chwil miksować pulsacyjnie, pod koniec doprawić odrobiną soku z pomarańczy i krótko zmiksować do powstania piany. Przelać do ogrzanych kubeczków lub filiżanek. Podawać od razu z dodatkiem pierniczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.01.2014 08:19
W odpowiedzi na kilka pytań z wiadomości priv informuję, iż Nutella ma dość zasadniczy wpływ na smak - nadaje orzechowego aromatu, ale różnież wpływa na konsystencję :) Warto jej dodać :)
Alex_M 08.01.2014 12:30
wspaniała :)
ONY_za_kare 07.01.2014 11:04
ale to musi być dobre!!
Habibi 04.01.2014 00:42
Cudnie rozgrzewa :)
Magula 03.01.2014 08:30
mnie pyszności
w mojej kuchni 03.01.2014 07:38
same pyszności w kubeczku
Ola1984 03.01.2014 07:29
Uwielbiam taką czekoladę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak