Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarna babka ambasador

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 3
cukier 1,5 szklanki
margaryna 25 dag
mąka pszenna 2 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Lista składników

margaryna do smarowania formy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Czarna babka ambasador

Margarynę, mleko, cukier i cukier waniliowy rozgrzać na bardzo małym ogniu, następnie dodać kakao i wymieszać. Z masy odlać około pół szklanki (będzie potrzebna do końcowego ozdobienia babki). Do wymieszanej wcześniej masy wsypać mąkę z proszkiem i dodać jajka. Dobrze wymieszać i wlać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z pieca ciasto jeszcze ciepłe oblać odlaną wcześniej polewą. Obsypać po górze posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA103 03.10.2015 09:21
pyszności
Zdzisław 18.08.2015 15:48
takie słodkości bardzo lubię
Krystyna32 18.08.2015 07:51
wygląda pysznie
Anna169Hosz 17.08.2015 18:54
Apetyczna babeczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak