Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kuskus z rukolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 800 ml
kuskus 500 g
sok z cytryny 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
rukola 80 g
oliwa 2 czosnkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kuskus z rukolą

(z przepisu Nigelli Lawson)
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kuskus i podsmażaj 2 minuty cały czas mieszając. Wlej gorący bulion i mieszając gotuj przez 3 minuty. Zakryj pokrywką i odstaw na 10 minut. Widelcem roztrzep kaszkę i wymieszaj ze skórką i sokiem z cytryny, pokrojoną dymką. Dopraw solą i pieprzem a następnie wymieszaj delikatnie z rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 09.11.2012 18:13
coś dla mnie :)
Monika-twin 09.11.2012 07:35
ale ciekawy prze[is
manaika 08.11.2012 23:56
super
K&J 08.11.2012 22:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak