Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowo szafranowy szaszłyk z dorsza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 300 gram
cytryna 1 sztuka
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
purée ziemniaczane 500 gram
liście sałaty 1 opakowanie

Porada

Pasuje też kuskus

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo szafranowy szaszłyk z dorsza

Przygotuj marynatę z szafranu roztartego w moździerzu ,oliwy soku z połówki cytryny i soli. Dodaj pociętą w kostkę polędwicę z dorsza. marynuj przynajmniej 20 minut. Resztę cytryny pokrój w plastry ok 0,5-1 cm i przetnij na ćwiartki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj na patelni grillowej lub na grillu szaszłyki kilka minut. Podawaj z pure ziemniaczanym i sałatą z sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.12.2016 18:01
bardzo dobry
IKrakowianka 31.10.2016 21:35
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak