Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

nerki 4
mleko 1 litr
ziele angielskie
sól i pieprz
masło
mąka

SOS

cebula
masło łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
sok z cytryny
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki

Nerki cielęce zalej mlekiem i odstaw na noc.Nastepnie umyj .pokrój w centymetrowe plasterki i rozbij.Dopraw.Obtocz w mące podsmaż na maśle.
SOS-Cebule posiekaj i zeszklij na maśle,dopraw dodaj bulion,sok z cytryny 1 łyżkę,szczypte cukru i wino.Duś 20 min.Przecedź.Zale nerki i dus 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak