Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwikła z chrzanem do zimnych mięs

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 5 sztuk
chrzan ze słoika 3 łyżki
ocet 10 % 4 łyżeczki
cukier 4 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwikła z chrzanem do zimnych mięs

Buraki umyć ,osuszyć ,zawinąć każdego w folię aluminiową ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 1 godziny w temp 190*. Po upieczeniu ostudzić , gdy będą lekko ciepłe obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach na miazgę włożyć chrzan ,doprawić do smaku solą cukrem i octem wymieszać . Można przełożyć do malutkich słoiczków i pasteryzować wtedy mamy ćwikłę na później.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2014 09:23
pyszny dodatek do wędlin
marcia7 22.03.2013 11:56
dobry dodatek do świątecznych wędlin
gosia56 22.03.2013 11:48
bardzo lubię taki dodatek super
Beatris 22.03.2013 11:20
Bardzo smaczny dodatek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak