Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z pomidorków Nigelli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
cebula 1 duża sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 500 gram
kurkuma 1 łyżeczka
musztarda angielska 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
zielony groszek 120 gram
ryż basmati 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z pomidorków Nigelli

(zmodyfikowany przepis z "Kuchni" Nigelli Lawson)

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego cebulę, lekko ją posól i smaż, aż zmięknie około 5 minut.

Dodaj do cebuli czosnek, pomidorki, kurkumę, musztardę, paprykę oraz garam masalę i duś całość na wolnym ogniu przez 15 minut.

W garnuszku ugotuj groszek, odcedź go i dodaj do curry 5 minut przed końcem gotowania.

Podaj z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak