Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona w kokosach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 1 szt
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
płatki kukurydziane
wiórki kokosowe
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona w kokosach

Cukinię myjemy kroimy w plasterki około 1 cm ze skórką.
Plastry cukini posypujemy solą i pieprzem obtaczamy w mące.
Na talerz wbijamy jajko mieszamy widelcem obtaczamy krążki cukini
Na talerz wsypujemy trochę bułki tartej,pokruszone płatki kukurydziane i wiórki kokosowe ich trochę więcej mieszamy.To jest zależne od tego ile chcemy krążków obtoczyć .Wyjmujemy krążki cukini z jajka i obtaczamy w panierce.
Rozgrzewamy małą ilośc oleju na patelni smażymy krążki cukini na złoty kolor.
Po usmażeniu przykrywamy patelnię na chwilę aby cukinia doszła.

Polecam !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.07.2014 10:27
fajny pomysł z tą panierką :-)
EmciaPichci 23.07.2014 07:27
wspaniałości! na pewno spróbuję :)
gosia56 19.07.2014 11:03
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a cukinia z taką panierką jest naprawdę pyszna;)
gusia1000 19.07.2014 00:48
Lubię to jeść.
Beatris 18.07.2014 22:43
Z przyjemnością zjadłabym tak przygotowaną cukinię:)
V_kuchareczka 18.07.2014 21:13
ciekawy pomysł
gosia1988 18.07.2014 20:30
muszę wypróbować
asiczekz 18.07.2014 18:23
no proszę jakie kokosy :) ciekawa jestem smaku, musi nieźle smakować
Adamorek 18.07.2014 17:45
fajny sposób na cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak